23 C
Malaysia
Thursday, May 30, 2024

DBS Bank Menyertai Hedera

Mesti Baca

Mohd Haudli
Mohd Haudli
Crypto is my passion. More like my middle name.

DBS bank, yang berada di Singapura, dilaporkan telah menyertai Hedera Governing Council, sebuah kumpulan yang mempunyai pelbagai organisasi yang bertanggungjawab untuk menguruskan rangkaian Hedera – rangkaian awam yang berstatus perusahaan yang paling banyak digunakan untuk ekonomi yang terdesentralisasi (Decentralised) .

Sebagai bank yang pertama dan satu-satunya di Asia Tenggara yang menyertai Hedera Governing Council, DBS berpeluang untuk menerokai lebih banyak peluang dan situasi penggunaan untuk memanfaatkan potensi besar Blockchain dan teknologi distributed ledger.

Sumber Gambar: The Indian Express

Kebelakangan ini, DBS dilihat aktif memanfaatkan penggunaan blockchain dengan menawarkan pelbagai penyelesaian perbankan, termasuk pembayaran dan transaksi rentas sempadan, serta pembiayaan perdagangan.

DBS juga telah melancarkan ekosistem aset digital yang telah dipacu oleh teknologi blockchain. DBS juga telah melancarkan ekosistem aset digital yang telah dipacu oleh teknologi blockchain.

Kami sangat gembira menyertai bersama beberapa organisasi yang terkemuka di dunia di dalam Hedera Gorvening Council “, kata Jimmy Ng, Ketua Pegawai Maklumat, dan Ketua Teknologi dan Operasi DBS.

- SOSIAL MEDIA -spot_img

Artikel Selanjutnya

- SOSIAL MEDIA -spot_img

Artikel Terkini