22.1 C
Malaysia
Wednesday, June 19, 2024

Berbaloi Ke Fokus Trade Dengan Satu Pair?

Mesti Baca

Hebi
Hebi
"LEBIH BAIK RUGI TERLEPAS TRADE DARI RUGI SELEPAS TRADE"

1. Boleh mengenal pasti saiz dan jarak pergerakan yang biasa dilakukan pair tersebut selama sehari. Maka kita boleh berwaspada dengan saiz lot, Take Profit dan Stop Loss kita mengikut kesesuaian pair tersebut.

2. Kita boleh kenal dan kaji sifat pair tersebut, sama ada sensitif pada news (fundamental) atau tidak. Jika terpengaruh, kita boleh buat anggaran maksimum pergerakan tersebut dan sampai bila pergerakan tersebut mungkin berlaku.

3. Ibarat kita bekerja ditempat kita melakukan internship. Contoh, jika semua kajian system anda hanya di EUR/JPY, maka anda perlu trade di EUR/JPY sahaja.

4. Setiap pairs mempunyai win dan loss ratio masing-masing. Sebagai contoh jika EUR/JPY terdapat 20 setup entries :

Win 16 setup and loss 4 setup . Jika satu setup kita mengenai loss terus kita beralih ke pair lain, berkemungkinan untuk terkena loss ratio di pair lain sangat tinggi.

Risau juga sekiranya semua pair yang kita entry itu terkena di loss setup pair lain. Hal ini akan menyebabkan anda telah membazir masa dan duit.

Namun jika kita kekal di pair EUR/JPY walaupun loss 4 setup masih boleh ditutup dengan 16 setup yang profit ditempat yang sama.

- SOSIAL MEDIA -spot_img

Artikel Selanjutnya

- SOSIAL MEDIA -spot_img

Artikel Terkini