23.3 C
Malaysia
Tuesday, May 28, 2024

Peter Brandt: Harga Bitcoin Dijangka Melonjak Naik

Mesti Baca

Mohd Haudli
Mohd Haudli
Crypto is my passion. More like my middle name.

Penganalisa carta, Peter Brandt telah mengatakan bahawa harga pasaran bitcoin sedang bergerak secara parabola. Ini bermakna pergerakan pasaran untuk Bitcoin adalah bullish dan dijangkakan harga bitcoin akan meningkat naik.

Merujuk kepada graf, dijangkakan harga bitcoin akan melonjak lebih daripada paras harga $130,000 per BTC pada tahun ini.

Penganalisa carta ini turut berkata di akaun twitternya, “Bitcoin sedang mengalami kelajuan parabola ketiga dalam satu dekad yang terakhir. Kelajuan parabola pada skala aritmatik sangat jarang berlaku. Ini terjadi tiga kali pada skala logaritma.”

Brandt juga turut menyatakan bahawa penjualan kripto baru-baru ini boleh menjadi penurunan dalam aliran menaik untuk jangka masa yang panjang.

Apabila ditanya apa yang diperlukan untuk bitcoin (BTC) untuk mencapai $200,000, Brandt berkata,

Saya fikir ia akan mengambil pasaran yang akan naik secara parabola dan itulah yang telah dilakukan oleh Bitcoin.”

Bitcoin telah didagangkan sekitar $37,000 dan menurun 45% daripada paras tertinggi sepanjang masa sebanyak hampir $69,000 pada November 2021.

  • “Kami tidak pernah melihat sebarang pengembangan pada Bitcoin seperti short-term bottom yang lalu. Hal ini boleh menyebabkan pedagang panik dalam masa 30 hari ke 60 hari akan datang“, kata Brandt.
  • Menurut Brandt, jumlah dagangan yang tinggi boleh berlaku semasa penurunan harga bitcoin ini kebiasannya menandakan penyerahan diri dalam kalangan pedagang. Ini berkemungkinan harga akan terus merosot sehingga membawa kepada penurunan di bawah paras harga $30,000 sehingga ke paras harga $27,000..
  • Kami melihat selepas penurunan sebanyak 50% didalam Bitcoin, sekarang merupakan waktu yang sesuai untuk komited semula kepada naratif jangka masa panjang“, kata Brandt lagi.
  • Hingga saat ini, BTC dilihat berada pada julat harga yang sangat ketat antara $33,000 dan $42,000 dan telah didagang hampir dengan ekuiti.

Sourcecoindesk
- SOSIAL MEDIA -spot_img

Artikel Selanjutnya

- SOSIAL MEDIA -spot_img

Artikel Terkini